Äänekosken Taitolan avajaisia vietettiin keskiviikkona 18.12.2019 myrskysäässä. Ulkona pyrytti iltapäivästä kovasti lunta. Taitolassa oli kuitenkin tunnelma kohdillaan.

Äänekosken avajaisissa tarjolla oli Taitolassa paistettuja pipareita ja glögiä. Niitä oli mukava maistella jutustelun ja tekemisen lomassa.

mukit ja piparit

Tunnelmaa toivat joulukuuset, joulukoristeet, monet jouluvalot, joululaulut ja valaistut tekstiilitaulut.

joulukuusi

Tuomo, Ville ja Sari pääsivät kertomaan Taitolan toiminnasta kävijöille.

Päivään mahtui iloisia jälleennäkemisiä ja monia hyviä hetkiä.

Taitolaan tutustujat maalasivat minitauluja kuten Jyväskylässäkin. Lisäksi meillä oli yksi iso taulu, johon jokainen sai maalata vuorollaan. Marika lauloi samalla joululauluja Merjan kanssa.

Valmiista taulusta tuli näin hieno! On lumiukkoja ja punaisia tonttuja, aurinko, kuu, tähtiä ja pilviä, mökki, joulukuusia ja muita kuusipuita, lunta ja lintuja. Kaikki sopivat hyvin samaan tauluun.

Yhdessä maalattu taulu

Pöydän ääressä vaihdettiin kuulumisia, tutustuttiin ja puhuttiin siitäkin, millaisia päivät Taitolassa ovat.

Pop up -pisteellä oli Taitolassa tehtyjä toiminnallisia joulukalentereita ja joulukoristeita. Paavo sai mukaansa kaksi porokoristetta.

Tuomolla oli hyvä juttuhetki Laukaasta tulleiden vierailijoiden kanssa. Taitolan tiloissa ei ole muuten ollenkaan sohvia, koska Taitolassa liikutaan ja tehdään yhdessä.

Tuomo ja laukaalaiset

Avajaispäivään mahtui paljon toimintaa. Reaktiopelejä pelattiin isolla joukolla ja taulua maalamassa taisi olla joku melkein koko ajan. Tutustujia kävi päivän mittaan tosi mukavasti ja päivä oli antoisa puolin ja toisin!

Tupa täynnä väkeä

Äänekosken Taitolan tilat ehdittiin saada valmiiksi juuri ennen avajaisia. Raikua kävi laittamassa matot ja muut teippaukset paikalleen edellispäivänä ja Taitolan tiimillä riitti myös aherrettavaa. Avajaispäivänä saimme kuitenkin nauttia työn tuloksesta, sillä tunnelma oli jouluinen ja lämmin ja kaikki näyttivät viihtyvän hyvin. Tilat ovat nyt yhtä avaraa tilaa, mutta vielä on suunnitteilla laittaa verhoja tilaa jakamaan.

Taitolan keittiö

Taitola sijaitsee Äänekoskella Kauppakadun varrella Koskikeskuksen toisessa kerroksessa. Liukuportaat kun nousee ylös ja jatkaa siitä ravintola Kosken Helmen jälkeen vasemmalle, löytää Taitolaan.

Tältä Äänekosken Taitola näyttää käytävästä katsottuna. Ikkunan takaa kurkistelevat kutsuvasti pop up -pisteen iloiset tonttukoristeet.

Taitolan ulkokulma