Jyväskylän Taitolassa vietettiin jouluisia avajaisia keskiviikkona 11.12.2019. Avajaiset olivat oikea hyvän mielen tapahtuma. Joululaulut, joulukoristeet, piparien ja glögin tuoksu loivat kodikasta ja jouluista tunnelmaa ja ihmisiä tuli tutustumaan Taitolaan tasaista tahtia. Aamu aloitettiin Taitolan tapaan jumppatuokiolla, tällä kertaa keppijumpalla. Päivään mahtui paljon hyviä kohtaamisia ja toimintapisteillä riitti mielekästä tekemistä.

ihmisiä askartelemassa ja juttelemassa

Toimintapisteillä pääsi kokeilemaan, miten hyvin hernepussit osuvat koriin ja testaamaan reaktionopeutta noutamalla ringin ulkokehältä eri värisiä palloja oikeassa järjestyksessä. Suorituksista sai palkinnoksi Taitolan tuubihuivin, mutta ei liian helpolla. Kaikkien hernepussien piti osua koriin ja pallot piti noutaa alle 20 sekunnissa. Siinä oli jo aika tekeminen!

Pitkän pöydän ääressä pääsi maalaamaan jouluisia minitauluja itselle tai ystävälle lahjaksi. Minitaulun kävi maalaamassa myös hampaille.fi-verkkokaupan ja Suusi Supervoiman markkinoija Sinikka. Ensi vuodeksi on suunnitteilla yhteistyötä Taitolan kanssa. Maalaaminen tuntui muuten olevan monesta mieleistä puuhaa, pöydän ääressä viihdyttiin hyvin!

Toimintaan osallistumisen lisäksi monet halusivat kuulla Taitolan toiminnasta enemmän ja Tuomo ja Villehän kertoivat. Viikko-ohjelmasta, pedagogisesta viitekehyksestä, harrasteryhmistä ja työpajoista löytyy lisää tietoa myös nettisivuiltamme.

toiminnan esittelyä tutustujille

Ennen avajaisia oli monenlaista ahkerointia. Pipareita paistettiin ja koristeltiin, kuusi tuotiin tupaan ja koristeltiin sekin. Pop up -pisteelle valmistettiin luonnonmateriaaleja hyödyntäen monenlaisia joulukoristeita sekä vuodesta toiseen toimivia toiminnallisia joulukalentereita. Pop up -pisteen tavaroita sai ottaa vapaaehtoista maksua vastaan. Rahat käytetään uusien tarvikkeiden ostoon. Avajaisia varten laadittiin myös diaesitys, jossa oli monia mukavia muistoja ja kuvia Taitolan alkutaipaleelta. Ennen avajaisia arvottiin myös  Taitolan instagramissa olleen arvonnan palkinto, hierontalahjakortti. Voiton sai Paula, joka sai lahjakorttinsa avajaisissa.

Yksi avajaisten kohokohta oli tonttuikkunassa jouluisen kuvan ottaminen. Tonttulakit vaan päähän ja kuvaan yksin tai kaverin kanssa. Näistä syntyi ihania muistoja! Tässä tonttuikkunasta kurkistavat Jenni ja Elmeri.

Jenni ja Elmeri kurkistavat tonttuina ikkunasta